Kommende events

Se alle begivenheder
Sif højbord håndlavet af genanvendt træ fra nedlagte havne

Sådan sikrer du dig, at det produkt du køber indeholder 100% genbrugsmaterialer

Den bæredygtige og klimavenlige livsstil er i den grad kommet på dagsordenen. Det indebærer blandt andet en interesse for genbrug og i produktionen bag produkter.

Med tendenser følger en stor eksponering af virksomheder, som prøver at sælge deres produkt, og overbevise dig som forbruger om, at de er klimabevidste i deres produktion på den ene eller anden måde.

Én af de ting nogle virksomheder ”lokker” med, er at de udelukkende bruger genbrugsmaterialer. Ordet ”genbrug” og ”bæredygtighed” bruges i flæng, og næsten alle markedsfører sig med et produkt, som er bæredygtigt.

Men hvordan undgår du at blive vildledt af deres markedsføring og sortere ”skidt fra kanel”?

 Din guide til FSC Recycled-mærket

 Du kan støtte op om den vigtige rolle som genbrugspapir og –træ spiller i beskyttelsen af   verdens skove. 

 Gå efter mærkningen FSC Recycled, der dokumenterer at træet eller papiret i et produkt er   blevet verificeret som genbrug.[1]

 Træprodukter med FSC Recycled-mærket er blevet verificeret af et   tredjepartscertificeringsorgan som værende lavet af mindst 70% post-consumer materialer,   eksempelvis træ eller træfibre, som kommer fra et produkt, der har været brugt til sit   oprindelige formål af individer eller virksomheder. Den resterende del af træmaterialet skal   verificeres som pre-consumer restprodukter.

Du kan læse mere om FSC-mærkningen hos FSC Danmark her.

 

 

100 % genbrugsmaterialer siden 2002

Hos Thors Design er genbrugsmaterialer ikke et tilvalg, men kernen i vores virksomhed.

Derfor er vi certificeret FSC Recycled. I vores tilfælde kan vi garantere, at vi bruger 100% genbrugsmaterialer. 

Da Thors Design blev grundlagt af Carsten Thor i 2002 var det på baggrund af idéen til at genbruge et par stammer fra Korsør’s færgeleje. De blev skåret op til træfliser og brugt til at lægge en terrasse.

Carsten Thor lykkes ikke med træfliserne, men var fast besluttet på at genbruge træet. Senere fik han idéen til at lave plankeborde, og det første bord kom i 2005.

Vi tror på, at den klimavenlige og bæredygtige livsstil er kommet for at blive. Derfor bliver FSC Recycled-mærkningen endnu vigtigere fremadrettet når du skal vælge produkter til og fra.

Andre relevante certificeringer

FSC Recycled mærkningen kan selvfølgelig ikke stå alene. Der er andre mærkninger, som vi mener, er relevante at se efter når du skal vælge produkter, der er produceret med tanke for mennesker og miljø.

Vi har valgt to eksempler på mærkninger, Svanemærket og Cradle to Cradle. Svanemærket er valgt på baggrund af dens brede fokus på hele produktets livscyklus.

Cradle to Cradle er en certificering vi selv ønsker at arbejde hen imod. Vi ser det som en fordel at den er internationalt anerkendt, da vi selv har kunder fra hele verden. Endelig er certificeringen en af de højeste standarder inden for bæredygtighed og materialesundhed. 

Svanemærket

Svanemærket er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer.[2] Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion til forbrug.

Svanemærket ser på hele produktets livscyklus, det vil sige på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs.

Alt sammen for at beskytte mennesker, miljø og jordens ressourcer. Svanemærket adskiller sig altså fra de fleste andre mærkningsordninger ved at se på hele produktets rejse, hvor andre typisk ser på en enkelt del af rejsen.

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle Certified™ er en internationalt anerkendt, tredjepartsverificeret produktcertificering.[3]

 Helt overordnet set kræver certificeringen, at man ser på retningslinjer inden for fem kategorier: 

Materialesundhed
Genbrug og genanvendelse
Vedvarende energi og carbon management
Forvaltning af vandressourcen
Social retfærdighed
En detaljeret beskrivelse af Cradle to Cradle Certified™ Product Standard kan findes her.

[1] https://dk.fsc.org/dk-dk/certificering/coc/fsc-recycled


[2] https://vuggetilvugge.dk/ydelser/cradle-to-cradle-certificering/


[3] https://www.ecolabel.dk/da/forbruger/svanemaerket-og-eu-blomsten/hvad-er-svanemaerket