Om Thors Design

Idéen bag Thors Design

Fra nedlagt færgeleje – Til bæredygtige møbler

Carsten Thor grundlagde Thors Design i 2002. Et par stammer Azobétræ fra Korsør´s Færgeleje blev skåret op til træfliser og en terrasse blev lagt. Begejstringen for træet gjorde, at købet af de resterende 1500 kubikmeter bolværk blev en dristig handling. Det viste sig at træet har sin helt egen sjæl og styrke og kræver sindrige idéer at ”tøjle”. Der blev i de efterfølgende år prøvet mange ting og produkter af. I slutningen af 2003, blev stellet til det første Omega bord/bænkesæt bukket, hvilket i sig selv var spændende med den snævre skarpe radius. I 2005 kom det første plankebord, der nu hører med til et af firmaets primære produkter.

Gennem årene har Thors Design opkøbt og hentet flere danske havne hjem, som Kalundborg, Gedser, Rødby og Knudshoved færgeleje. I dag står Carsten Thor primært for design, produktudvikling og produktion. I samarbejde med teamet bag Thors Design, ligges der vægt på at finde den helt rigtige individelle løsning for den enkelte kunde.

I 2008 flyttede Thors Design ind i det gamle mejeri i Timring ved Vildbjerg, ca. 20 minutters kørsel nordvest fra Herning. Mejeriets gamle bygninger er fra 1891, og giver et naturligt råt udtryk der harmonerer fint med møblerne. Alle møblerne bliver fremstillet i og omkring Vildbjerg, inden for en radius af 10 kilometer.

I 2013 blev den gamle vaskehal der var benyttet som værksted for lille og vi tilkøbte en gammel systue på 700m² kun 200m længere nede i byen, hvor vi nu har et nyt dejligt rummeligt værksted. Det har samtidig givet mulighed for, at udnytte hele mejeriet til et inspirerende showroom.

Et unikt samspil mellem dansk design og genanvedt træ

Produceret i Danmark med omtanke for mennesker og miljøet.

Thors Design er med i hele design- og produktionsfasen. Vi er med til at trække det hundrede årige træ op af vandet, vi udvælger træet, og vi udvikler, formgiver og producerer alle vores møbler og indretninger i Danmark.

Produktionen af vores møbler gør en stor forskel socialt, da træet køres direkte fra havnen til et savværk, der er bemandet af mænd, der på den ene eller anden måde har det lidt svært i livet. På savværket oplever eller genoplever de følelsen af at kunne passe et arbejde og gøre en forskel for dem selv og andre.

Vores møbler holder til flere generationer – Om de står ude eller inde. De bliver kun smukkere af at blive brugt i takt med at tiden går. WOW effekten indtræder dog med det samme du indretter dit hjem eller kontor med vores designs. Vores møbler bliver hjertet i din indretning, de samler familier og folk til middag og sætter helt naturligt rammen om det hyggelige, personlige, nærværende møde.

Hos Thors Design tror vi på, at design på mange måder og niveauer kan gøre en forskel. Vi lover jer, at vi producere og designer vores møbler og produkter med omtanke for både mennesker og miljøet, og vi lover jer, at vi leverer et unikt og originalt designet møbel, med sjæl, personlighed, varme og en helt særlig historie.

Om Thors Design og vores råmateriale

I årtier har bolværket hængt stærkt og stabilt delvist dækket af vandet i Danmarks færgehavne. De exeptionelt robuste afrikanske Azobétræ har taget imod de hårde knubs, som skudernes rælinger gav fra sig, og skvulpet i iskoldt saltvand. Det er blevet hærdet og patineret med tiden, og ikke to bolværk er ens.

De små færge havnes tid er som bekendt forbi og dermed skulle man tro, at de rustikke bolværk også havde udtjent sin værnepligt. Men da Carsten Thor – stifter og ejer af Thors Design – i 2002 ved et tilfælde fik fingre i bolværket fra Korsør færgeleje tog træets fremtid en helt ny drejning. Som den første i Danmark begyndte han at eksperimentere med træets muligheder og udviklede det til de møbler Thors Design er verdenskendt for i dag.

Gammelt træ – Nyt unikt design

Vi kender hver en sprække og hver en knast i vores træ. Det er med stor respekt for vores unikke råmateriale og med vores kunder i fokus, at vi nu giver træet og dansk design nyt liv. Nyt liv, som så bliver omdrejningspunktet i vores kunders familier og arbejdsliv. Ikke to planker er ens – Ikke to møbler eller indretninger fra os er ens. Vi har siden vores opstart sat en stor ære og glæde i at imødekomme vores forskellige kunders behov og ønsker, og det har medført, at vores produktsortiment udvides og udvikles konstant.

Tiderne skifter, og bolværk bliver til møbler, men glæden ved smukt, robust og bæredygtigt design, der holder generation efter generation er stadig den samme. Et møbel eller en indretning fra Thors Design er på mange måder for life…

Interesseret i vores andre produkter

Besøg vores webshop, og se nogen af vores mange andre flotte produkter.

Alle møblerne er unikke og gemmer på liv, sjæl og et stykke dansk historie. De er formet med øje for det rå, rustikke  Azobétræ der er verificeret til kun at indeholde naturlige olier.

Azobé træ

Azobé træet vi bruger, har i et halvt århundrede hængt stærkt og stabilt som bolværk i danske færgelejer.
Det genanvendte Azobé træ er verificeret af COWI til kun at indeholde naturlige olier.

Træet er  også FSC® certificeret 100% recycled

Azobé er en hård afrikansk træsort. Træet er yderst tæt i sin porøsitet, hvilket gør den praktisk talt uigennemtrængeligt, meget tungt og robust.

Alle mærker, huller, bolte, og andre tegn, som du ser i vores møbler, er simple beviser for det genanvendte træs historie og kan kun bevares fordi alt er håndlavet.

På grund af træets imponerende egenskaber, kræver møbler fra Thors Design meget lidt vedligeholdelse, og har en forventet levetid på mellem 50 og 100 år, om de står inde eller udenfor.

Hvert møbel vil tørre yderlige omkring 8-13% og det vil derfor krympe naturligt. Træets farve og dets struktur vil ændre sig, og de revner og sprækker der er, vil blive mere udpræget med tiden.

Alle Thors Design møbler er unikke, levende og et kunstværk med sjæl, der bærer naturens egen positive energi ind i private boliger og arbejdsmiljøer.

CSR

Corporate Social Responsibility er en naturlig del af Thors Design. Hele vores måde, at drive forretning på afspejler,
at CSR er en vigtig del af den måde vi tænker på. For os, handler det om respekt og omtanke, for klodens ressourcer og mennesker.
Vores design er bæredygtigt. Det genanvendte Azobétræ er verificeret til kun at indeholde naturlige olier og certificeret af FSC®.
Levetiden er afgørende for et produkts miljøbelastning. Vores møbler holder til flere generationer, om de står indenfor eller udenfor.
Thors Design vil være rummelige, vi er rummelige og ser det hele menneske i hvert et individ, vi tilpasser arbejdspladsen derefter nu og i fremtiden.
Produktion af vores møbler gør en stor forskel socialt, da savværket vi bruger er bemandet af mænd, der på den ene eller anden måde har haft det svært i livet.
På savværket genoplever de følelsen af, at kunne passe et arbejde, og gør en forskel.
Vi har opnået meget de sidste 15 år, men det er kun begyndelsen. Vi arbejder kontinuerligt på, at leve op til vores egne høje standarder for at være en etisk og socialt ansvarlig virksomhed.

Bæredygtighed

Fra bolværk til bænk
Thors Design er upcycling i den reneste form. Et bolværk bliver til den bænk, det
bord eller det møbel, I står og mangler. Alle vores produkter er skabt af træ fra nedlagte,
danske færgelejer. Dermed giver vi det gamle træ nyt liv og en større værdi. Et møbel fra
Thors Design er derfor et klart signal om, at upcycling, miljø og bæredygtighed er vigtige
faktorer, når der skal skabes unikke ude- og inderum.

 

Miljø og mærkning
Thors Design anvender udelukkende materialer, der er i tråd med EU´s mål for grønne indkøb
af miljø-, ressource- og energikrav, og alle vores træprodukter er FSC-certificeret.

 

Styrker dit brand
Thors Design giver jer en unik brandingværdi. Udover at vores produkter er skabt ud fra et
bæredygtigt perspektiv, formidler hvert møbel et stykke danmarkshistorie. Folk sætter sig
ikke bare på en bænk eller ved et bord. De sætter sig ved noget, der engang var en vigtig del
af Danmarks infrastruktur. Dette kan lede tanker og samtaler hen på, hvordan verden så ud
dengang, vi tog færgen fra Sjælland til Fyn.

 

Holder til fremtiden
Thors Design er møbler skabt i det ekstremt robuste
azobétræ. Trods 60 år omgivet af saltvand har det stadig
en levetid på mellem 50 og 100 år. Det er derfor optimalt til
møbler, der står på f.eks. offentlige steder, og som til tider kan
få en hårdhændet medfart.

 

Vedligehold og rengøring
Thors Design er møbler, der uanset om de står ude eller
inde, kræver minimal vedligehold og drift. Træet skal hverken
lakeres eller oliebehandles, hvilket reducerer brugen af midler,
der dels kan have en negativ påvirkning på miljøet og dels kan
være dyre at anvende.

 

Genanvendelse
Thors Design er ikke bare møbler, men en værdifuld
og livslang ressource. De vil derfor også i fremtiden kunne
genanvendes med samme høje kvalitetsniveau.

 

En investering i jeres bygning
Thors Design bidrager positivt til bygningens markedsværdi i et langsigtet
perspektiv. Vi har i 15 år bidraget til at gøre verden mere bæredygtig,
og vi ved, at det vi laver, betaler sig – især for kunden. Det
betaler sig, fordi vores produkter har en lang levetid, er bæredygtige
og kan genanvendes uden de store omkostninger.

 

Livscyclusvurdering
Thors Design skaber god gennemskuelighed for anlægs- og
driftsøkonomi af vores produkter, som har en beregnings periode
på minimum 50 år. Levetidsomkostninger til drift, vedligehold og
rengøring er 0 (eller minimal – vand og sæbespåner).

 

Circulær økonomi
Thors Design tilbyder også leasing af vores møbler.