FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke bredde kan vi lave borde i?

Vi arbejder med planker der er enten 25 eller 30cm i bredden. Vi laver oftest borde i bredden 90cm (3 planker) eller 100cm (4 planker) men også i 1,2 og 1,5m.

Hvor kan vi se Thors møbler?

Thors møbler kan opleves flere steder. Vi har udstillinger i Vildbjerg ved Herning og ved Design Werck i København. Det er også muligt at se nogle af vores møbler hos Kalejdoskop i Ålborg.

www.designwerck.dk

www.kalejdoskopshop.dk

Hvilken type træ er møblerne fremstillet af?

Alle Thors Design møbler bliver fremstillet af genanvendt bolværk. Træet hentes i de nedlagte havne. Lige nu arbejder vi med træ fra Knudshoved havn, som er den 5. havn vi har hentet. Knudshoved blev købt i 2013, og vi har tidligere fremstillet møbler af bolværk fra Korsør, Kalundborg, Gedser og Rødby.

Hvilke ben typer kan jeg vælge imellem?

Vi laver oftest plankeborde med træben. Plankeborde over 2m i længden kan dog sagtens laves med forskellige ben, læs mere her.

Er det muligt at købe kun bordepladen / planker eller kun ben?

Vi sælger hovedsageligt færdige møbler der er fremstillet efter bestilling.

Hvilken type overflader kan jeg vælge imellem?

Bordene bliver fremstillet med rå eller pudset overfladeDu kan læse mere om de forskellige overflader her.
Uniq bordet findes kun med rå overflade og er lavet af den yderste planke fra bolværket.
De øvrige møbler er fremstillet med pudset overflade.

Hvad koster et bord?

Prisen på et Thors bord er individuel, da alle vores møbler og indretninger, bliver produceret udefra kundetilpassede mål. Kontakt os endelig for et uforpligtende tilbud.

Vil mit nye bord slå revner og slå sig?

Thors Møbler er fremstillet af genanvendt Azobétræ der har stået ude i vind og vejr i over 50 år. Træet er ikke helt udtørret og det kan derfor slå sig og sprække over tid. Bordene er lavet i massivt træ og kan derfor aldrig styres fuldstændig. Træet vil udvikle sig over tid og det er en af de elementer der gøre hvert bord til et unikt, levende og sjælfyldt kunstværk, som bærer naturens egen positive energi i private og offentlige rum. Alle trætyper indstiller sig til omgivelserne og de temperaturer og luftfugtigheder der er i det klima de står i. Bordene er designet med specielle stærke beslag, så evt. afstand mellem plankerne kan justeres efter træets tilpasningsperiode.

Hvad vejer et bord?

Vægten af et bord er selvfølgelig afhængig af bordtype og bordets størrelse. Et Gaia bord på 0,9 x 3,0m med træ ben vejer ca. 300kg.

Hvordan bliver bordet leveret?

De mindre borde til og med 2m i længden kan leveres af en fragtbil, hvor bordet bliver leveret samlet til fortovskant. De længere borde bliver leveret af Thors Design og samles på stedet. Vi taler altid med kunden omkring adgangsforholdene inden leveringen og finder frem til den rigtige løsning.

Kan møbler fra Thors Design tåle at stå udenfor?

Thors møbler er fremstillet af genanvendt bolværk og træet har allerede stået ude i vind og vejr, i over 50 år. Møblerne kan derfor godt tåle af stå ude, og endda uden at det er nødvendigt at behandle dem.

Hvordan vedligeholder jeg et Thors bord?

Vi har lavet en vejledning for pleje og vedligeholdelse af Thors møbler.

Se mere her

Send forespørgsel

Der kan være mange spørgsmål undervejs i købsprocessen. Her har vi samlet nogle af dem. Du finder svar ved at klikke på spørgsmålet. Hvis ikke du finde svar på lige det du gerne vil vide, så kontakt os endelig!