Overflader

Vores råmateriale stammer hovedsaligt fra de store, massive stolper, vi henter op fra nedlagte, danske havne. Stolperne skæres herefter op på langs til planker. Opskæringen af planker giver anledning til to typer overflader; pudset og .

Overfladen afhænger af plankernes placering i stolperne. Planker med en rå overflade er planker skåret af stolpernes yderste, patinerede lag, mens planker med en pudset overflade er skåret af stolpernes indre, beskyttede lag.

De fleste af vores produkter fremstilles som udgangspunkt med en pudset overflade, mens den rå overflade kan tilvælges ved vores plankeborde, sofaborde, tv-møbler mv.

På grund af træets særlige historie og patina er der ikke to planker eller møbler, der er ens.

 

De viste billeder er kun eksempler på overflader. 
Produkterne vil variere i farve og mængde af detaljer.

Pudset

// Anvendes som standard til alle vores produkter. 
// Er særlig god til udendørsprodukter. 

Vores pudsede planker er skåret fra bolværkets indre, beskyttede lag. Derfor indeholder de ikke (nær så mange) rustikke detaljer som vores rå planker.

På baggrund af plankernes beskyttede placering kan de næsten sammenlignes med nyt azobétræ, og holdbarheden er også herefter. De kan dog stadig indeholde historiske detaljer, særligt i form af små huller efter bolte.

 

// Kan tilvælges ved vores plankeborde, sofaborde mv.

Vores rå planker er skåret fra bolværkets yderste, patinerede lag. De kan indeholde en stor mængde rustikke detaljer, såsom huller, riller, sprækker og rustikke ender. Der vil også altid være stor farveforskel i de enkelte planker, da hver planke vil have sin egen unikke patina.

Rå planker bliver altid pudset i hånden for at bevare flest muligt rustikke detaljer. Mængden af autentiske detaljer i plankerne defineres som small, medium og large, hvor planker med de mest tydelige historiske detaljer defineres som ”rå large”.

 

Kenneth Hansen

small

Kenneth Hansen

medium

Kenneth Hansen

large

Uniq

// Særlig overflade kun til vores Uniq bord.

Vores Uniq plankebord bliver fremstillet af de rå planker fra havnens ydre dæk. Dette er vores mest eksklusive planker, da plankerne kun findes i en meget begrænset mængde.

Disse planker har tjent som havnens absolutte frontlinje, hvor de ubeskyttet er blevet eksponeret for saltvand, bagende sol og bidende frost, mens de trofast har accepteret de hårde slag fra færger der ligger til. Vi håndpudser nænsomt plankerne, for at skabe en glat og lækker overflade, men ud over det lader vi plankerne stå som originale. For disse planker indebærer det bl.a. en stor mængde bolte samt skråt afskårne (oprindelige) ender.

Du kan ikke undgå at mærke historiens vingesus i nærværet af disse planker.