Rustikke sofaborde & planke sofaborde
skabt af bolværk fra danske havne

Dit nye rustikke sofabord fra Thors Design bliver snart et skattet samlingspunkt i dagligstuen. Skabt ud af upcyclet bolværk fra nedlagte havne, er dit sofabord fuldstændig unikt, emmer af historiens vingesus og vil tilføre sjæl og atmosfære til din stue. Dit sofabord laves på bestilling ud fra dine særlige ønsker og behov, og det massive azobétræ bliver kun smukkere med årenes gang og tidens slitage.

Sofaborde med en historie at fortælle

Dit sofabord er skabt ud af træ som i mere end et halvt århundrede har hængt stærkt og solidt som bolværk i de danske havne. Trætypen er azobé, som er noget af det stærkeste og mest hårdføre tømmer der findes, og som har en struktur og glød som er helt enestående. I træets tid i det hårde havnemiljø, er det blevet udsat for vind, vejr, vand og hårde slag fra færger, som har sat sig som farve- og strukturspil i træet. Dit sofabord vil derfor have riller, revner, fordybninger og patina som vidne på træets unikke historie, og ud over at invitere naturen indenfor i din stue vil det også gøre historiens vingesus meget nærværende.

Når vi skaber dit planke sofabord til dig, vælger du selv bordets dimensioner og overflade. Dermed ikke forstået at du kan vælge netop hvordan overfladen skal se ud – for det er ikke os der skaber den, men udelukkende tiden og naturkræfterne. Hver en centimeter af træet er unikt, og vi fremelsker blot træets særegne karakteristika, ved at pudse alle planker i hånden, med dyb respekt for træets historiske detaljer.

Du vælger derimod hvor rustikt du ønsker dit sofabord skal være. Ønsker du at dit sofabord skal have store revner, huller efter bolte, rustikke ender og udpræget patina så skal du vælge et bord med overfladen Rå - large. Disse planker er fra den del af bolværket som har befundet sig i den hårdeste del af havnemiljøet. Ønsker du derimod at dit sofabord skal have en jævn overflade med en orange-brun glød, så skal du vælge et bord med overfladen Pudset. Disse planker er skåret fra bolværkets inderste, beskyttede lag og minder mest af alt om nyt træ.

Vi anbefaler dig at komme forbi vores showrooms og opleve det unikke træ og de forskellige overflader, før du bestiller dit sofabord. På den måde kan du og vi blive helt skarpe på hvordan vi skaber det perfekte sofabord til dig. Hvis du ikke har mulighed for at besøge et af vores showrooms, kan vi i stedet sende dig billeder af vores forskellige overflader og designs, og tale os frem til det ideelle sofabord til netop dig.

Sofaborde med en historie at fortælle

"Jeg kan slet ikke få armene ned over vores nye sofabord! Det bringer så meget varme og sjæl til rummet, og passer perfekt ind i vores industrielle indretning!"

/ Mathias, Frigg sofabord med Rå - medium overflade 

Skab sjæl i din indretning med et sofabord i bolværkstræ

Robuste naturmaterialer. Rustikke detaljer. Minimalistisk design med et nordisk feel. Dit Thors Design sofabord inviterer naturen ind i din stue og tilfører sjæl og karakter til din indretning.

Måske kører du en gennemført indretningsstil. Ny nordisk, Industrial farmhouse, Urban living, Vintage eller Etno, og du vil opleve at dit sofabord passer perfekt ind i stilen, som kirsebærret på toppen af din isdessert. Måske har du bare fyldt dit hjem op med det bedste fra IKEA, og du vil opleve at dit sofabord grounder og bringer harmoni til din stue, hvor det bidrager med en sjælfuld kontrast til dine pæne højglansmøbler.

Om du vælger et planke sofabord eller et sofabord i endnu mere massivt bolværk, er det store mængder træ du bringer ind i din stue. Hårdttræ med en fantastisk orangerød glød og en struktur som du ikke vil være i stand til at holde fingrene fra. Pga. træets unikke historie vil overfladen desuden være organisk, med riller, revner og evt. huller og rustikke ender. Den organiske overflade har en beroligende effekt på nervesystemet, da den minder om de naturlige elementer vi finder i den vilde natur. Ud over det fortæller detaljerne i træet også en historie om en anden tid, og bringer en aura af historiens vingesus over din stue.

Bordets minimalistiske design muliggør at du kan sammensætte dit bord med mange forskellige stilarter, hvilket også betyder, at hvis du på et tidspunkt vælger at ændre stil og omdekorere din stue, vil sofabordet stadig passe ind i din stue og stil.

Skab sjæl i din indretning med et sofabord i bolværkstræ

Upcycling og socialt ansvar

Helt kort, så er dit Thors Design sofabord skabt ud af genbrugsmaterialer og produceret lokalt i DK, delvist af mænd på kanten af samfundet. Det betyder at dit bord er lavet med omtanke for planeten og dine næste.

Når vi skaber dit sofabord foregår det på denne måde:

Vi henter bolværket fra nedlagte danske havne rundt omkring i Danmark. Den seneste havn vi har hentet er Rødby havn, hvorfor dit sofabord vil være skabt af bolværket herfra. Næsten al bolværkstræ er af typen kerne azobétræ. Azobé er en langsomt voksende afrikansk træsort, beriget med et højt niveau af naturlige olier og så tæt i sin porøsitet at det rangerer som noget af det stærkeste tømmer i verden. Kernetræ er den inderste og hårdeste del af træet. Træets styrke og høje olieindhold medfører, at det kan holde til både fugt, slag, vind og vejr, hvorfor det har været det perfekte træ at benytte som bolværk i det hårde havnemiljø. På trods af at træet har hængt i mere end et halvt århundrede i de danske havne, er det stadig så robust og stærkt som nyt træ, og ideelt som materiale til en ny æra som danske design møbler.

Vi fragter herefter træet til Møltrup Optagelseshjem, hvor det bliver savet til planker. Møltrup er et hjem for tidligere hjemløse mænd som ønsker at leve i et alkohol- og stoffrit miljø og få den hjælp og omsorg de har brug for, for at genvinde modet til at tage livet op på ny.

Efter bolværket er savet til planker, transporteres det over på vores værksted, 3 km. væk, hvor det bliver lavet til møbler. Her bliver alt lavet i hånden med respekt for træets unikke patina og historiske detaljer. Når vi skaber dit sofabord er det på bestilling, og ud fra dine specifikke ønsker til dit bord. Vi arbejder ud fra nogle standardmål, for at gøre det nemt for dig, men i praksis kan du selv vælge dimensionerne på dit sofabord, såfremt råmaterialet tillader det. Du vælger også selv overfladen på dit sofabord, forstået på den måde, at du vælger hvor rustikt dit sofabord skal være, typisk ud fra en skala fra 1-4. Når du skal vælge hvor rustikt dit sofabord skal være anbefaler vi at du kommer forbi et af vores showrooms. Hvis du ikke har mulighed for det, hjælper vi dig meget gerne, ved at sende billeder af de forskellige overflader og tage en snak med dig om dine ønsker. Efter du har valgt hvor rustikt du ønsker dit sofabord skal være, udvælger vi omhyggeligt de smukkeste planker der passer til dette look, og skaber dit bord ud fra dem. På den måde skaber vi dit helt eget unika, hvor ikke to borde vil være ens.  

Fra du bestiller dit sofabord, går der typisk 3-4 uger til det er produceret og leveret på din adresse, klar til at blive en elsket og central del af din dagligstue.  

"Vi sælger ikke bare et sofabord. Vi sælger et stykke Danmarkshistorie".

/ Carsten Thor