4 måder at bruge et bålfad i haven på

Mette Bech
23-05-2023

Et bålsted er et must i enhver have. Her giver det anledning til eftermiddage med snobrødsbagning, madlavning over bål og lange aftener med bålhygge og stjernekiggeri. Går du lidt kreativt til værks kan et bålfad dog bruges til meget mere end det. Vi giver dig her 4 måder du kan bruge et bålfad i haven på.

Den klassiske

Der er ikke noget som hygge omkring et bål. Det bringer folk sammen, får lidt urmenneske op i os og giver anledning til lækker mad med masser af røgsmag! Elsker du at fyrer den af på guitar til lidt fællessang eller har du børn er det klassiske bålsted derfor et must. Vælg evt. et bålfad i stål som her og indret det evt. med cuber omkring. Den smukke harmoni mellem stål og hårdttræ skaber en skøn atmosfære, og giver desuden stabile og samtid fleksible siddepladser.  

Den festlige

Vælger du et højt bålfad kan du med en placering på terrassen både bruge den på traditionel vis til ild, men du kan også fylde den med isterninger og omdanne den til en imponerende champagnekøler når der skal være fest! Vores bålfade er hævet over jorden via en 45 cm. høj sokkel i genanvendt bolværkstræ fra nedlagte danske havne. Det giver bålfadet et rustikt og råt look og gør det til et imponerende syn fyldt med is og bobler!

OBS: benytter du bålfadet til ild, så placer et par centimeter sand i bunden af fadet, for at undgå at soklen bliver for varm.   

Den frodige

Runde former er fantastiske, og det kan vi slet ikke få for meget af når vi indretter vores udearealer! Derfor er bålstedet også oplagt at benytte som plantekummer – som her på gårdspladsen af det smukke The Nordic Barnhouse Projekt. Fyld plantekummerne med klassiske stenurter, lad tagetes vælte ud over kanterne, eller skab en velduftende oase af krydderurter – mulighederne er mange og resultatet er skønt!

OBS: Der er hul i bunden af alle vores bålfade/plantekummer, til afledning af vand.

Vandspejlet

Endnu en alternativ – men utrolig skøn – måde at bruge sit bålfad på, er at anvende den som vandspejl. De runde former blandet med elementerne metal og vand er lige efter Feng Shui bogen, og vil passe ind i den japanske såvel som en typisk dansk have.

Benytter du dit bålfad som plantekumme skal der selvfølgelig ikke være hul i bunden af fadet. Vi laver selv hullet i bunden af vores fade, og du kan derfor blot oplyse om at du ønsker et bålfad uden hul ved bestillingen.

Fra bolværk til møbler
06-05-2024

Fra bolværk til møbler

Processen fra bolværk til møbler er nænsom og langsommelig. Men resultatet med at genanvende det gamle bolværkstræ er enestående og det hele værd.