De bedste bænke til offentlige rum

Mette Bech
25-10-2023

Det offentlige rum er det hjerte, hvor mennesker mødes, falder i snak, slapper af og nyder øjeblikkets fred. Uanset om det er en travl bymidte, en smuk park eller et hyggeligt torv, er der en nøgleingrediens, der er afgørende for at skabe et indbydende og komfortabelt miljø – nemlig bænkene. 

Bænke bidrager med opholdsmuligheder som gør en stor forskel for kommunens borgere. Her kan en ældre person tage et hvil, en familie nyde deres picnic eller en flok unge hænge ud med sine venner. Desuden udgør offentlige bænke ikke kun et praktisk element - de er også med til at tilføre æstetik og stil til det offentlige rum. 

Det er en stor fordel for kommuner og andre offentlige instanser, at vælge bænke skabt ud af et holdbart og hårdført materiale, når der skal indkøbes nye bænke til offentlige rum. Desuden kan skræddersyede løsninger løfte byrummet til nye højder. 

Én af de bedste løsninger når det kommer til bænke er uden tvivl bænke af azobétræ. Azobétræ har længe været kendt som et af de mest holdbare træmaterialer på markedet. Dets naturlige egenskaber gør det modstandsdygtigt over for råd, svampeangreb og insekter. Dette betyder, at bænke lavet af azobétræ kan modstå selv de mest barske vejrforhold og forblive i perfekt stand i årtier. Denne holdbarhed er afgørende for offentlige rum, der får stor trafik og dermed udsættes for øget slid.

Udover at være en praktisk og holdbar løsning, så er bænke af azobétræ også utrolig smukke at se på. Træet har en dyb, rødbrun farve, der med tiden forvandler sig til en lys, sølvgrå farve, som tilfører et rustikt og naturligt udtryk til omgivelserne. Derudover er bænke af azobétræ også tilgængelige i forskellige designs og størrelser, så man kan tilpasse dem til lige netop det offentlige rum, hvor de skal opstilles. Skræddersyede og handikapvenlige løsninger er desuden en mulighed. 

 

// Venstre: OMEGA bordbænkesæt
// Højre: GAMMA plint

Det grønne regnskab er heller ikke til at komme udenom når der skal indkøbes nyt til kommunen. Og her scorer bænke fra Thors Design naturligt højt. Alle træbænke er nemlig skabt ud af FCS Recycled 100% certificeret azobétræ. Derfor er de 100% klimaneutrale i kommunens regnskab. Det at bænkene ikke kræver nogen former for overfladebehandling, forhindre desuden brugen af skadelig kemi. Dertil bidrager det genanvendte bolværkstræ med karakter og sjæl til de offentlige rum. 

Alt i alt er bænke af azobétræ ikke kun en praktisk og holdbar løsning til offentlige rum, men også et æstetisk og stilfuldt element, der bringer mennesker sammen. Ved at investere i bænke af azobétræ sikrer man desuden ikke kun, at det offentlige rum forbliver attraktivt og komfortabelt i mange år fremover, man bidrager også til at bevare vores naturlige ressourcer ved at vælge et holdbart og bæredygtigt materiale.

Fra bolværk til møbler
06-05-2024

Fra bolværk til møbler

Processen fra bolværk til møbler er nænsom og langsommelig. Men resultatet med at genanvende det gamle bolværkstræ er enestående og det hele værd.