Et showroom med ambitioner for lokalområdet

Mette Bech
13-09-2023

Bæredygtighed kan have mange ansigter, og strække sig fra det globale til det helt lokale. Én ting der er vigtigt, er at udnytte de potentialer man som virksomhed har ud fra ens placering og virke. Og netop Thors Designs unikke placering i en lille landsby vest for Herning har fået Carsten Thor til at tage initiativ til en lang række sociale arrangementer for lokalområdet.  

Det gamle mejeri får nyt liv

Det gamle mejeri som danner ramme for Thors Designs showroom har igennem de seneste år gennemgået en gennemgribende renovation. Resultatet er blevet nogle højloftede, lyse lokaler gennemført i mejeriets oprindelige industrielle stil. Nye hvide klinker fletter sig ind mellem mejeriets originale patinerede klinker, og selv rampen til indlevering af mælk er blevet genopbygget som den stod da stedet blev drevet som mejeri, og fungerer nu som showroomets hovedindgang. Store nye vinduespartier sørger for et smukt lysindfald, og en væg fuld af smør-medaljer gør historiens vingesus endnu mere nærværende i de rå lokaler.

På førstesalen er der blevet etableret kontorpladser og på placeringen for den gruekedel som områdets beboere kunne komme forbi og få vasket deres kartofler i, er der nu toiletter. En bar af azobétræ og en kaffemaskine med Frelsens kaffe og kakao byder besøgende velkommen.

 

Et lokalt samlingssted

De historiefyldte, industrielle lokaler danner ikke bare den perfekte ramme for Thors Designs rustikke træmøbler som bærer på deres egen historie. Showroomets placering midt i byen Timring har også potentiale til at være omdrejningspunkt for et naturlige samlingssted for områdets borgere, og på den måde støtte op om det lokale fællesskab i det lille men meget velfungerende lokalsamfund.

I erkendelse af det, og med sin store kærlighed for lokalområdet, har Carsten Thor igennem de seneste år sat gang i adskillige initiativer som skal bringe byens borgere tættere på hinanden. Først blev der sat gang i det faste arrangement ’fredagskringle’, som afholdes i udgangen af hver måned. Så blev der afviklet koncerter, gavl-kunst, krea-stue, jule-komsammen, kendis glo-bryllup og fredagsbar.

Arrangementerne er blevet taget godt imod af områdets borgere, er velbesøgte og stemningsfyldte.

"Tak for godt initiativ. Hvor var det dejligt at mødes med andre Timring og Vildbjerg borgere. Vi har jo ikke, som i gamle dage, den mulighed at mødes i brugs, købmand, mælkeudsalg, bager, slagter og manufaktur forretning. Det var rigtig hyggeligt. Jeg kommer igen”.
/ Citat fra besøgende ved første fredagskringle-event, januar 2022.

 

En lille indsats med stor værdi

Selv fredagskringle som ligger om formiddagen fylder gang på gang det største af lokalerne op. Og særligt fredagsbaren er et vidnesbyrd om arrangementernes popularitet og borgernes opbakning; ud over et helt fuldt hus, dukkede en flok lokale musikere også spontant op med deres anlæg og instrumenter til den første fredagsbar - og er kommet forbi til samtlige fredagsbare lige siden.  

Dermed bliver Carstens ambition om at gøre det gamle mejeri til et aktiv for lokalområdet indfriet - og det gør ham glad:

”Disse arrangementer handler ikke om salg. De handler om, at vi med vores lokaler midt i byen har en enestående mulighed for at gøre en forskel for lokalområdet. De kræver ikke særlig meget af os og er hyggelige for os selv at deltage i. Men vigtigst, så støtter de op om at vedligeholde det unikke sammenhold der er i lokalområdet, og gøre Timring, Vildbjerg til et fantastisk sted at bo og slå sig ned”, udtaler han.  

Arrangementer i Thors Designs showroom

Se alle begivenheder i det gamle mejeri her. Du er velkommen <3

 

Fra bolværk til møbler
06-05-2024

Fra bolværk til møbler

Processen fra bolværk til møbler er nænsom og langsommelig. Men resultatet med at genanvende det gamle bolværkstræ er enestående og det hele værd.