Gør en forskel som forbruger ved at vælge FSC Recycled

02-02-2024

Som forbrugere har vi en vigtig rolle at spille i at værne om vores miljø og planet. Én måde, vi kan tage ansvar på, er ved at vælge produkter, der er produceret på en bæredygtig måde. En af de vigtigste certificeringer at kigge efter er FSC Recycled-mærket. I dette blogindlæg vil vi udforske, hvad denne certificering indebærer, og hvordan du som forbruger kan bidrage til et ansvarligt forbrug.

Hvad er FSC Recycled-certificering?

Forest Stewardship Council (FSC) Recycled-certificeringen er en garanti for, at et produkt er fremstillet af genanvendt træ. Certificeringen er beregnet til at fremme bæredygtig skovdrift og bevarelsen af ​​naturlige skovressourcer ved at lette presset på efterspørgslen af nyt træ.

FSC Recycled-certificerede produkter er lavet af 100% genanvendt træ, hvilket skal kunne dokumenteres af virksomheden der opnår certificeringen. For træprodukter er der desuden krav om, at kun 30% af træet må være restprodukter fra en virksomhedsproduktion, mens 70% skal have tjent samfundet i form af et produkt. For papirprodukter er både pre- og post-consumer materialer dog tilladte inputs i hvilket som helst blandingsforhold.  

Fordele ved FSC Recycled-certificering:

1. Bevaring af skovressourcer: Ved at købe produkter med dette certifikat bidrager du til at reducere træhugst og bevare verdens skove, til stor gavn for både klima og biodiversitet. 

2. Genbrug og cirkulær økonomi: Genbrug af materialer sikrer, at klodens ressourcerne bliver udnyttet optimalt og fortsætter med at cirkulere i økonomien.

3. Reducere miljøpåvirkningen: Ved at vælge FSC Recycled-certificerede produkter bidrager du til at mindske udledningen af ​​CO2, vandforbrug og kemikalier, da produktionen af genanvendte materialer generelt kræver mindre energi og ressourcer.

Hvordan kan du som forbruger bidrage?

1. Læs etiketterne: Kig efter FSC Recycled-logoet på produkterne, når du handler. FSC Recycled-logoet er din garanti for, at det produkt du har i hånden er lavet af 100% genanvendt træ.

2. Søg efter FSC Recycled-certificerede muligheder: Når du køber møbler, byggematerialer eller papirprodukter, kan du som forbruger aktivt opsøge og vælge FSC Recycled-certificerede produkter. Dette vil bidrage til at øge efterspørgslen efter bæredygtige materialer og stimulere markedet for genanvendelse. 

3. Spred budskabet: Del din viden om FSC Recycled-certificeringen med dine venner, familie og kolleger. Jo flere mennesker der er opmærksomme på betydningen af ​​at vælge bæredygtige produkter, desto større kan vores indflydelse blive.

4. Køb kun det du behøver: Med 8 milliarder mennesker på kloden og ekstremt presserede økosystemer, har vi ikke råd til at opretholde den forbrugeradfærd vi har kørt i de seneste årtier i vesten. En helt essentiel opgave som forbruger bliver derfor også, at stoppe op og overveje vores køb og kun købe det vi virkelig behøver. Vælger vi at fokusere på tidløshed og kvalitet, kan vi beholde vores produkter i en lang årrække, og dermed ligge mindst muligt pres på jordens ressourcer. 

Hvert køb tæller 

Gennem vores forbrugsmønstre har vi evnen til at påvirke fremtiden for vores planet. Ved at være opmærksomme på FSC Recycled-certificeringen når vi skal købe nyt kan vi træffe ansvarlige valg og bidrage til at beskytte verdens skove; klodens lunger og centre for biodiversitet. Med 8 milliarder mennesker på kloden, er det helt essentielt at ændre vores forbrugeradfærd og at få mest muligt ud af vores naturressourcer. 

 

Bolværket er et unikt og rustikt råmateriale.

// HØJRE: GAMMA bænk af solidt bolværk. 
// VENSTRE: GAIA plankebord med rustikke detaljer.