Skab en intim og inkluderende atmosfære med et rundt spisebord

11-01-2024

Runde spiseborde er in. Det er der mange grunde til. Runde borde er f.eks. mindre pladskrævende end andre spiseborde og bordets organiske form skaber en smuk kontrast til boligens øvrige kantede linjer. Vælger du et rundt bord med søjleben slipper du desuden for irriterende bordben, der kan være i vejen for både ben og stole. Læs mere om de mange fordele ved et rundt spisebord herunder. 

Intim og inkluderende atmosfære

Et rundt spisebord skaber en intim og inkluderende atmosfære ved spisetid. Alle omkring bordet kan se hinanden i øjnene, og selv ved et stort selskab er det muligt at føre en samlet samtale henover bordet, uden at skulle ud i akavede stillinger og højrøstede stemmer for at fange hinandens opmærksomhed. Ved et rundt bord, er det muligt at tale med alle, og ingen havner ved en bordende, med frygt for at blive – eller føle sig – ekskluderet fra samtale og selskab.

Ved det lille selskab skabes der også lettere en både intim og uformel stemning, idet det føles mere naturligt at placere sig ved siden af hinanden ved måltidet. Det bringer jer ikke bare tættere sammen mens I stadig kan se hinanden i øjnene, men giver dig også mulighed for at ligge en hånd på låret eller ryggen af din partner under måltidet. 

Pladsbesparende

Bor du småt vil et rundt spisebord være en fantastisk gave for din indretning. Ikke nok med at den runde form skaber mere luft i rummet, og dermed visuelt ikke optager så meget plads, så sikre fraværet af hjørner og bordets buede form, at der er flere siddepladser ved et rundt bord end ved andre spiseborde. Formen giver nemlig albueplads til alle rundt om bordet, uden at stolene behøver at placeres med behørig afstand. Samtid fylder gryder, skåle og pander ikke ved siden af servicen, men stilles midt på bordet, hvor alle kan nå, men samtid har følelsen af at have god plads. 

Blød æstetik

Et rundt spisebord fungerer som et centralt samlingspunkt i ethvert rum. Det passer perfekt ind i det åbne køkken-alrum, hvor bordets organiske former skaber en smuk kontrast til boligens mange øvrige kantede linjer og skaber balance i rummet. Uanset om du ønsker et bord med rustik elegance eller poleret perfektionisme, kan et rundt spisebord let integreres i din indretningsstil og skabe et fuldendt look. Dets runde form sikrer en blødere og mere flydende æstetik, hvilket bidrager til et naturligt og indbydende miljø i dit hjem.

Benplads hele bordet rundt

Træt af dårlige siddepladser, med bordben der fylder? Med et rundt bord er der mange designs der imødekommer netop dette problem. Afhængig af bordets størrelse og materialer, er det muligt at vælge et design med søjleben eller på anden vis midtstillede bordben. Med bordben placeret ved bordets midte, undgår du trælse og akavede bordben, der kan være i vejen for dine ben og stole. Bordben i midten tilføjer også et visuelt element, der skiller sig ud og tilfører stil og karakter til din spisestue.

Hos Thors Design er vores runde borde netop designet, så der altid er benplads hele vejen rundt om bordet. Derfor er vores borde i størrelsen Ø100 - Ø150 cm. designet med et midtstillet søjleben, mens borde fra Ø150 til Ø200 cm. er designet med 4 unika træben. Både søjleben og træben er unikke. De indeholder typisk en stor mængde historiske detaljer og er nøje udvalgt til at passe i looket til de udvalgte planker.  

En gave til dit hjem

Et rundt spisebord er ikke bare et funktionelt møbel, det er en løsning, der kan forbedre din spiseoplevelse og tilføje stil til dit hjem. Fordelene ved inkluderende samtaler, midtstillede bordben og bordets bløde æstetik betyder, at et rundt spisebord kan være den ideelle løsning for dig og en gave til dit hjem. Så uanset om du har et lille eller stort køkken eller køkken-alrum, er det værd at overveje at tilføje et rundt spisebord til dit hjem for at skabe et funktionelt og attraktivt miljø omkring måltider og socialliv.