Vi skal producere bedre og købe mindre

Mette Bech
06-11-2023

Danmark har en alarmerende verdensrekord. Vi er verdensmestre i at generere affald. Faktisk er vores forbrug så højt, at hvis alle verdens lande levede som os, havde vi opbrugt verdens fornybare ressourcer – dvs. rent vand, tømmer, afgrøder mv. – allerede ved forårets komme. Resten er året er således rent overforbrug, og sætter et stort pres på klodens systemer.

Heldigvis bobler landet af tiltag som skal gøre det muligt at genanvende vores affald, og dermed reducere vores belastning af kloden. Vi affaldssortere som aldrig før, og produkter skab enten delvist eller helt af genanvendte materialer fylder mere og mere i butikkerne. At det er muligt, er i høj grad en holdindsats mellem stat, borgere og virksomheder, og en fantastisk præstation.

Men et fokus på at genanvende og recirkulere ressourcer er langt fra nok, hvis vi skal opnå en bæredygtig omgang med klodens ressourcer.

Vi skal ikke bare genanvende.

Vi skal også producere bedre og købe mindre.

Derfor har vi som virksomheder et ansvar for at skabe produkter som holder og holder sig pæne. Produkter som de blev skabt i gamle dage, hvor en sofa blev skabt til at holde hele livet.

Desuden skal vi reparere og stille reservedele til rådighed, til en pris som ikke gør forbrugeren til en selvopofrende miljøhelt for at vælge at vedligeholde i stedet for at købe nyt.

Vi har som forbrugere modsat et ansvar for at overveje vores indkøb, og vælge dem med omhu. Købe kvalitet og tidløst, selvom vi bliver bombarderet med modekataloger og trends. Vedligeholde og sende til genbrug hvis vi ikke ønsker eller har plads til produktet mere.

Det er vores ansvar. Men vi behøver ikke være miljøhelte for at udføre det.

Tværtimod giver det ikke bare en god smag i munden at producere bedre og købe mindre. For os som virksomheder er det en entrébillet til fremtidens marked. Og desto hurtigere og mere gennemført vi kaster os ud i den grønne omstilling, desto bedre vil det stille os.

Og for os som forbrugere, giver det en helt anden glæde at eje et produkt der er skabt med kærlighed ud af kvalitetsmaterialer.

Forbrugsglæden ved at produktet bliver ved med at holde sig pænt over en lang årrække er desuden stor. Dvs. nok vil vi eje færre produkter gennem et liv ved at vælge kvalitet frem for kvantitet, men de produkter vi ejer vil fylde mere i vores liv. 

One-of-a-kind møbler der holder hele livet

Hos Thors Design er vi bevidste om, at vi skal producere bedre og købe mindre for at takle de miljømæssige udfordringer, vi står overfor i dag. Og vi er overbeviste om, at det sker ved at lave helt fantastiske produkter som får en særlig plads i folks hjerter.

Derfor arbejder vi ikke kun med upcyclede kvalitetsmaterialer, som er brugsstærke og kun bliver smukkere ved brug og tidens tand. Vi laver også unikaer, skræddersyet til den enkelte kunde.

Møbler med skæve detaljer, og et rustikt look der uvilkårligt giver hjemmet personlighed og afspejler hvem der bor i det. Møbler der er skabt til dit hjem, og passer perfekt ind. Møbler der er tidløse i sit design, og passer ind på tværs af trends. Møbler som er ekstremt lette at vedligeholde og giver dig glæde, igennem et helt liv.

Det er én måde at producere med omtanke for vores planet. 

Læs mere om vores unikke råmateriale her, og ring ind på 9713 3995 hvis du har lyst til at høre mere om vores produktion og produkter.

Med vores møbler får du:

• Møbler af genanvendt bolværkstræ med historie og karakter

• Møbler som holder og holder sig smukke gennem et helt liv

• Muligheden for at skræddersy dine møbler til dit hjem

• Mulighed for at udtrykke din individualitet og personlige stil

• Naturen trukket helt ind i dit hjem

“We received our fabulous table & benches last week. They are even more beautiful than I had imagined. We are so delighted 😃The dining room isn’t even finished yet - however, myself and my husband keep finding ourselves wandering in there to touch and gaze at the table, totally obsessed 😍 I even found him laying on it shavasana style! 😂

/ Leanne McGrath, Dublin 

 

 

// Venstre: OMEGA bordbænkesæt
// Højre: SIF højbord

Fra bolværk til møbler
06-05-2024

Fra bolværk til møbler

Processen fra bolværk til møbler er nænsom og langsommelig. Men resultatet med at genanvende det gamle bolværkstræ er enestående og det hele værd.