Garanteret genanvendelse med FSC Recycled-certificeringen

12-02-2024

Hos Thors Design ligger genanvendelse i vores DNA. For Carsten Thor, CEO af Thors Design, har det altid været sund fornuft, at få mest mulig værdi ud af klodens ressourcer – hvilket også var årsagen til at han i 2001 opkøbte hele Korsørs nedlagte færgeleje, og året efter stiftede Thors Design. 

Træet fra færgelejet havde tjent sin værnepligt som bolværk i mere end 60 år før havnen blev nedlagt, men pga. kvaliteten af træet var det langt fra udtjent. Carsten så straks potentialet i det smukke, patinerede træ, som ikke bare var en stærk og smuk ressource, men også havde en historie at fortælle. 

Da Thors Design bliver stiftet findes der ikke en certificeringsordning til at dokumentere, at et produkt er lavet af genanvendte materialer. Derfor vælger vi selv at kontakte COWI og få udarbejdet en analyse der dokumenterer at Thors Design møbler er skabt af 100% genanvendt træ. Analysen dokumenterer desuden af træet aldrig har været overfladebehandlet og er fri for kemi. Men analysen er et stillbillede og ikke en certificeringsordning med årlig kontrol, som den FSC tilbyder.  

I 2017 opstår FSC Recycled mærket imidlertid, og vi er hurtige til at se muligheder og få vores produkter certificerede gennem denne ordning. Certificeringen var ikke bare en blåstempling af vores produktion, men medførte også klare fordele for os, idet FSC er den eneste globale certificering af træ og derfor kendt i hele verden. Derfor oplevede vi certificeringen som en stor fordel, når vi skulle bevæge os ud på nye markeder.

 

Bolværket er fyldt med rustikke, historiske detaljer.

// HØJRE: Rustikke planker, der er klar til at blive til møbler. 
// VENSTRE: Overfladen på vores GAIA plankebord er helt unik, og du vil derfor aldrig finde to borde der er ens. 

FSC-certificering understøtter Thors Designs filosofi

En stor del af vores kunder er store virksomheder, organisationer og kommuner, som har fokus på bæredygtige løsninger til deres projekter. Der er strenge krav til dokumentation af mærkninger, hvor der efterspørges en konkret certificering. Derfor er vi ekstremt glade for vores FSC Recycled certificering. 

”En FSC-certificering understøtter hele filosofien bag vores virksomhed, og den måde som mange af vores kunder tænker på – nemlig at genanvendelse både er omtanke for naturen og et rigtigt signal at sende. Men nu får de ikke kun vores ord for det, men også en sikkerhed for, at der er tyngde bag udsagnet”, udtaler Carsten Thor.

I Thors Design har vi desuden i samråd med FSC valgt at tilføje et 100% til FSC Recycled mærket. Dette understrejer, at alt vores træ kommer fra en kilde, hvor det har tjent samfundet før vi giver det nyt liv som designermøbler. Alle vores møbler er altså lavet af 100% post-consumer træmaterialer, og ikke blot 70% som der er krav om i ordningen.