SĂĄdan pynter du et smukt og naturligt plankebord til jul

Mette Bech
05-12-2022

Julen står for døren. Det er tid til julefrokoster, juleselskaber med familie og venner og selvfølgelig – før vi får set os om – juleaften. Imponer dine julegæster og skab en helt særlig atmosfære ved at følge disse råd til at pynte dit plankebord:

1) Pynt op med gran og kogler

Et plankebord og gran er et match made in heaven. De massive mængder træ i plankebordet inviterer naturen indenfor i din stue, og gran fremhæver og understøtter dette, foruden at være utrolig julet i sig selv. Pynt gerne bordet med flere typer af gran for at hylde naturens diversitet. Det skaber variation og ser smadder godt ud sammen. Suppler med kogler, og du har et super fundament til at skabe den smukkeste juleopdækning.

2) Guld

Guld er elegant, stilrent og smukt. Det er vi millioner af kvinder verden over som vil støtte op om. Guld fremhæver desuden træets naturlige varme og glød og er derfor perfekt pynt til dit plankebord. Læg nogle julekugler i guld på toppen af din bunke af gran eller sæt nogle guldbelagte lysestager på bordet, gerne i en organisk form, for at understøtte bordets naturlighed.  

3) Dyr

Rensdyr er smadder julede. Men også andre dyr ser skønne ud på julebordet. Ved at tilføje dyr til din bordopdækning, skaber du en form for naturlandskab som både er virkelig smukt, men også gør julebordet spændende at gå på opdagelse i for dine gæster.

4) Stofservietter

Fuldend bordets naturlighed ved at tilføje servietter i stof. Gerne en naturfarve, som giver det mest rene udtryk, men her har du også muligheden for at få julens primære farve, nemlig rød, i spil på dit bord. Stofservietter er ikke bare smukke og lækre at bruge for dine gæster, de er også gode for miljøet og i tråd med den naturlige tankegang bag både bord og bordopdækning.  

5) ChampagneskĂĄle

Champagneskåle. Behøver vi næsten sige mere. De er både smukke og så byder de også op til et glas champagne eller en drink(s). Lad julefesten begynde.

 

Bonustip

// Dekorér med lidt julede småkager.
Det ser flot ud, og så bliver gæsterne nok glade. 

 

 Fra bolværk til møbler
06-05-2024

Fra bolværk til møbler

Processen fra bolværk til møbler er nænsom og langsommelig. Men resultatet med at genanvende det gamle bolværkstræ er enestående og det hele værd.