Tunge, vejrbestandige møbler til tagterrassen

Mette Bech
05-06-2023

De perfekte møbler til tagterrassen er møbler du kan bruge på solbeskinnede dage året rundt og som er fri for bekymringer. Bekymringer for råd- og fugtskader og bekymringer for at dine møbler blæser væk på en stormfuld dag. Her præsenterer vi dig for møbler som opfylder disse krav, og som giver mulighed for at skabe et imødekommende, diverst terrassemiljø fuld af atmosfære!

Verdens tungeste tømmer

Når du vælger møbler til tagterrassen er det bydende nødvendigt, at du ikke skal bekymre dig om at møblerne blæser væk i stormfuldt vejr, da det kan have katastrofale følger. Særligt efter frekvensen af storme er taget til de seneste år er det et element der er rart at tage hensyn til når du indretter din tagterrasse.  

Azobétræ hører til blandt verdens tættest-porøse og derfor verdens tungeste træsorter. Selv efter træet er skåret til planker, vejer det stadig knap 20 kg. pr. m2 og et plankebord skabt ud af det solide træ vil veje omkring 100 kg. pr. m2 – afhængig af bordets bredde – da bordets ben også vejer godt til.  En loungesofa vil veje godt 120 kg. pr m2 og selv et loungebord vil veje omkring 60 kg. pr. m2 og en cube omkring 70 kg.

Med møbler i denne vægtklasse behøver du ikke bekymre dig for at dine møbler smutter ud over terrassekanten i den næste storm, og møbler i azobétræ er derfor et oplagt valg til møbler på tagterrassen.

Møbler i massivt bolværkstræ

Azobé kernetræ er blevet benyttet i havneprojekter overalt i Europa, på baggrund af træets tætte porøsitet og høje indhold af naturlige olier, hvilket giver gør træet ekstremt vandafvisende. Med sine vandafvisende egenskaber er træet naturligt modstandsdygtig overfor svamp og råd, og perfekt at benytte i et fugtigt miljø, som et havnemiljø – eller som helårsmøbler på terrassen i et Skandinavisk klima!

Med møbler i azobétræ er du derfor sikret, at dine terrassemøbler holder i en lang årrække, og du er desuden fri for at skulle behandle møblerne med hverken olie eller træmaling.

En eventuel behandling vil ikke øge holdbarheden på dine møbler. Men du kan selvfølgelig vælge at gøre give dine møbler olie alligevel, hvis det er et look du søger. Du skal dog have med i dine overvejelser, at hvis du vælger at give dine møbler olie, så nødvendiggør det at du fortsætter med det, da olien vil sætte sig som plamager i træet hvis du på et tidspunkt stopper.

I stedet kan du vælge at pudse dine møbler ned, hvis du gerne vil genopfriske møblernes glød. Det gør du lettest med en kraftig rystepudser hvor du pudser i årenes retning (sandpapir korn 120-240). Hvis du pudser dine møbler ned efter 10 år vil de fremstå som fuldstændig nye. Denne behandling forlænger dog heller ikke møblernes levetid, men er kun af æstetisk karakter. Dine møbler holder uden problemer minimum 30-50 år på terrassen uden nogen former for behandling.

Få hjælp til din indretning

Med møbler i denne vægtklasse, giver det sig selv at indretningen af terrassen ikke er så fleksibel som hvis du havde valgt at indrette med lettere møbler. Derfor er det godt at have overvejet nøje hvor møblerne skal stå forud for indretningen – og det vil vi meget gerne hjælpe dig med hvis du behøver et indspark.

Vi har en kvinde siddende, klar til at kreere en projektidé ud fra dine ønsker til elementer og områder på terrassen.

Men det betyder selvfølgelig ikke at det er umuligt at flytte rundt på møblerne! Med en sækkevogn eller en palleløfter og noget mandkraft er alt muligt. For at opnå lidt fleksibilitet i dagligdagen har du desuden mulighed for at supplere indretningen med cuber på hjul, som kan flyttes rundt mellem terrassens områder og skabe liv og imødekomme forskellige selskabsstørrelser.

 

Fra bolværk til møbler
06-05-2024

Fra bolværk til møbler

Processen fra bolværk til møbler er nænsom og langsommelig. Men resultatet med at genanvende det gamle bolværkstræ er enestående og det hele værd.