Kommende events

3 days of design
juni 15 - juni 17
Se alle begivenheder
Thors Design løfter sløret for gavlmaleri

Thors Design løfter sløret for gavlmaleri

Senere på året transformeres Thors Designs pastelgule gavl til et omtrent 80 m2 meter stort kunstværk. Gavlmaleriet er en del af et kunstprojekt hvor 17 gavlværker skal udbrede kendskabet til Verdensmålene for bæredygtig udvikling – og vi oplever allerede nu hvordan projektet bliver mødt med nysgerrighed og åbenhed i lokalområdet.   

Bæredygtighed gennem kunstens fællesskab

Helt tilbage i foråret 2021 blev Thors Design udvalgt til at ligge gavl til den internationale kunstattraktion ’Verdensmålsgavlene’ – et fælleskommunalt projekt for 9 Midtjyske kommuner skabt ud fra et ønske om at udbrede kendskabet til Verdensmålene gennem kunstens fællesskab. Samtid gør projektet Verdensmålene både nærværende og relevante i lokalsamfundet. 

I Thors Design er vi både stolte og beærede over at være blevet udvalgt. Vi har oplevet en stor opbakning fra lokalsamfundet, hvor Verdensmålene pludselig er blevet en ting der tales om når mennesker mødes i vores showroom. Det er fantastisk at opleve en international og sommetider abstrakt agenda blive lokalforankret og mødt med nysgerrighed. Vi nyder at fortælle om hvordan bæredygtighed kan se ud i praksis. Og vi arbejder tiltagende for, at kunne fortælle om vores møbler og produktion med afsæt i Verdensmålene. Bl.a. har vi indgået et samarbejde med Målbar om at beregne klimaaftrykket på vores møbler – en beregning der bliver både speciel og spændende qua træets og produktionens unikke karakter.

Den levende natur

Efter udvælgelsen fik Carsten Thor valgmuligheden mellem 3 kunstnere med hvert sit kunstværk. Han har udvalgt den Tyrkiske kunstner Desen Halıçınarlı, som vil skabe et kunstværk med afsæt i øjet. “I think nature is always watching us. We have forgotten that in some countries it is a living thing”, skriver hun om værket. Og netop det budskab er vigtigt at huske på, når vi skal løse verdens udfordringer. Den levende natur skal behandles med respekt for sine iboende kræfter, behov, kompleksitet og logikker. Vi skal lytte indgående til den og respektere dens ordløse visdom og svar.

Værket bliver opført i uge 24, og vi glæder os meget til at følge det på nært hold. Og ikke mindst til at Verdensmålene bliver endnu mere sanselige og tilstedeværende i vores lille lokalsamfund.