Kommende events

Se alle begivenheder
Skab blikfang i indretningen med rustikke træpaneler | Blog og nyheder

Skab blikfang i indretningen med rustikke træpaneler

Træpaneler er populære lige nu, hvor de bliver brugt til alle former for dekoration i indretningen.

Hvis du mangler lidt inspiration til, hvordan du selv kan bruge træpaneler i dit hjem, så læs med her, hvor vi giver dig tips til at indrette med træpaneler, hvis historie og råmateriale er helt unik.  

 Her deltager vi i en messe, hvor dekoskaller udgør messestandens bagvæg.

 

Dekoskaller med en særlig historie og smuk patina

Hos Thors Design kalder vi dem dekoskaller, og det er ikke hvilket som helst træ, de bliver fremstillet i. Træsorten hedder azobé, og bliver hentet fra nedlagte, danske færgelejer.

Skallerne skæres fra det yderste lag af de store stolper i havnen. De er meget rustikke med smuk patina.  

Træet har beskyttet færgelejet i mindst 50 år, og træpanelerne kan holde i lige så mange år i dit hjem. 

Ikke to paneler er ens. Gå på opdagelse i træets smukke patina med revner og huller, hvor både farve og tykkelsen på panelerne varierer.

 


Billeder fra én af de havne, hvorfra vi henter råmaterialet til vores møbler.

 

Læs også: "Unika produkter på bestilling"

 

Træpaneler til væg kan bruges i alle hjemmets rum

Farver, tæpper og kunst er populære valg som vægdekoration i indretningen. Men med dekoskaller kan du skabe en endnu mere unik indretning, som underbygger en personlig stil.

Vægpaneler i træ kan bruges på en endevæg i stuen, bag skrivebordet på kontoret eller som fed sengegavl i soveværelset. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.

 


Her har en kunde været kreativ med dekoskaller, der er hængt op i soveværelset som sengegavl.

 

Se hvordan Torvehallerne i Vejle har været kreativ med træbeklædning

Vores træpaneler er ikke kun smarte til væggene, men også som beklædning. Se for eksempel de her billeder fra Torvehallerne i Vejle, hvor de har beklædt en bar med dekoskaller.

Du behøver altså ikke at beklæde en hel væg med træ. Mindre kan også gøre det.

 


Hos Torvehallerne i Vejle fungerer dekoskallerne som beklædning på en bar. Man har desuden valgt speciallavede hylder fra Thors Design. 

 

Rustik rumdeler der skaber blikfang

En måde, hvor du virkelig kan skabe blikfang i dit hjem, er ved at hænge træpanelerne op i loftet som en rustik rumdeler.

Har du en stor stue, kan du skabe små rum i rummet ved at markere dem med en rumdeler.

Det smarte ved at bruge dekoskaller som rumdeler, er, at de nemt kan flyttes rundt på, hvis du laver om på indretningen.

 

 I vores showroom i Timring har vi givet et bud på, hvordan man kan bruge dekoskallerne som rumdeler.

 

Dekoskaller til haveprojektet

Har du et haveprojekt på tegnebrættet? Vidste du, at dekoskallerne også kan bruges udenfor som rustikke indslag i et havemiljø?

Den norske havearkitektvirksomhed, Komplett Utemiljø, forstår om nogen at skabe flotte havemiljøer, hvor vores dekoskaller tages i brug.

 

 

Og her har Carsten Thor, der ejer Thors Design, brugt dekoskallerne som rum et rustikt hegn og/eller rumdeler i sin have:

 

 

Opsætning af træpaneler er for handymanden eller -kvinden

Der er som sådan ingen guide til opsætning af træpaneler. Det kommer nemlig helt an på, hvor de skal monteres. Og hvis de for eksempel skal sidde på en væg, er det altafgørende hvilken type væg der er tale om.

Opsætningen er for handymanden eller -kvinden, der har kreativiteten i orden og lysten til at prøve sig frem med panelerne og se, hvad der fungerer godt i det pågældende projekt.

Når det kommer til rumdeleren, er det nemmest at skrue kroge i et loft som kan klare en høj vægt, og montere wireophæng på selve panelerne som så kan hænges på krogene. Både kroge og ophæng kan købes i de fleste byggemarkeder. 

 Dekoskaller brugt som beklædning til en receptionsdisk hos Resilience House i Vejle.

 

Panelerne vil med garanti skabe blikfang uanset, hvordan de bliver brugt i indretningen. Der er virkelig ingen grænser for, hvordan du kan bruge dem både ude og inde.

Det vigtigste er, at du selv, eller den som skal montere panelerne, er idérig og tør kaste sig ud i et projekt, som er alt andet end forudsigelig.